Skolskjutsfrågan i Mark för svår -inget beslut!

Reglerna för skolskjutsarna i Marks kommun fortsätter att skapa bryderier. Men nu för politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott.
I måndags kom frågan upp i arbetsutskottet där kommunens toppolitiker sitter. Barn- och ungdomsnämnden har ju försökt skapa klarhet i reglerna utan att lyckas, nämnden hare varit djupt splittrad. Reglerna som upplevs som orättvisa av elever och föräldrar innebär bl a att en högstadieelev från exempelvis Torestorp får skolskjuts till Ängskolan i Skene som har lockat många med sin idrottsprofil, medan en elev från Fritsla eller Sätila vägras skolskjuts. Inte ens en elev från Kinna får skolskjuts till Skene. Det finns fler orättvisor och detta har en del politiker försökt komma tillrätta med medan andra har sagt nej med motiveringen att det kostar för mycket. När frågan behandlades av kommunstyrelsens arbetsutskottet så blev det helt enkelt inget beslut. - Nej frågan är alldeles för krånglig, vi behöver tid att reda ut frågan. Och det är lika bra att vi gör här på kommunkansliet. Barn- och ungdomsnämnden har ju två gånger försökt utan att lyckas, säger de båda kommunalråden Lars-Olof Johansson centern och Pelle Pellby, socialdemokrat. Lars Olof Johansson menar att nya och klara regler måste komma innan höstterminen börjar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".