Socialdemokraterna kräver: Vänta med beslutet om Toftalyckan

Nu kräver socialdemokraterna i Svenljunga att kommunen ska skjuta upp beslutet kring äldreboendet Toftalyckan i Överlida.

Beslutet kring de gamla i Överlida är så viktigt att man inte ska hasta iväg något redan i december, säger socialdemokraten Jessica Nordholm som är viceordförande i socialnämnden.

Debatten kring äldreboende Toiftalyckan i Svenljunga har varit infekterad. På ett välbesökt möte i Överlida nyligen gavs löftet att man inte ska prata om någon nedläggning. Samtidigt finns oron kvar på en kraftig minskning av verksamheten. Till grund ligger en konsults utredning som har pekat på att en nedläggning av Toftalyckan. När Radio Sjuhärad besökte äldreboendet för en tid sedan fanns oron kvar.

Socialdemokraterna som sitter i opposition i kommunen vill inte hasta iväg ett beslut kring de gamlas framtid. Toftalyckan finns på dagorningen på socialnämndens möte i mitten på december. Men Jessica Nyholm vill att beslutet ska skjutas upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".