Svagt stöd för Schyman i Sjuhärad

Gudrun Schymans skatteaffärer har skadat vänsterpartiet så mycket att hon inte kan sitta kvar som partiledare. Det tycker flera av dom ledande vänsterpolitikerna i Sjuhärad.
Senare under morgonen väntas Gudrun Schyman ge besked om hon fortsätter eller inte. Hon håller en presskonferens klockan kvart över nio. Kjell Eliasson, distriktsordförande för vänsterpartiet i Älvsborg, är mycket hård i sin kritik mot partiledaren. - Det här är det allvarligaste som hänt under hennes partiledarskap, säger han. Det handlar om vår trovärdighet, och jag har mycket svårt att se hur hon ska kunna fortsätta. Kjell Eliasson får medhåll av Lennart Andreasson, som sitter i kommunstyrelsen i Borås. - Om hon ska sitta kvar, så måste hon ha en väldigt bra förklaring till det som har hänt, och jag har svårt att se vad det skulle vara för förklaring, säger Lennart Andreasson. Men även om allt fler vänsterpartister tror att Gudrun Schyman måste lämna partiledarposten, så får hon också stöd. Eivor Hellman Max sitter i kommunstyrelsen i Marks kommun, och hon menar att Gudrun borde fått hjälp med deklarationen. - Jag tycker inte att vi ska hjälpa till att krossa Gudrun, säger Eivor Hellman Max. Nya uppgifter om Gudrun Schymans framtid kommer att publiceras löpande på Radio Sjuhärads webbplats under morgonen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".