Säkrare trafik i Fristad

För tillfället så finns det 30-skyltar som tänds när någon kör för fort utanför Gula Skolan i Fristad, men nu ska fler åtgärder vidtas.

Vägverket har mätt och funnit att i genomsnitt var sjätte minut så överskrider någon bilist 30-gränsen med mer än 20 kilometer i timmen. Hundra bilister skulle alltså mista körkortet varje dygn där om de ertappades.

Kommunen hade nyligen ett möte med Väg- och Banverket där de kom fram till vad man ska göra åt saken. Nu ska både 30-skyltarna kompletteras med blinkande ljus på övergångsställena när någon gående närmar sig och så ska det finnas säkrare fållor vid den obevakade järnvägsövergången.

Anledningen till att man nu gör något åt det här är de båda mammorna Maria Alkstrand och Monica Sandbecker som tröttnade på olyckstillbuden.

- Jag är väldigt nöjd med mammorna som har fått fart på oss och att det här det här som gör att mötet kommit till stånd, säger den moderata kommundelsordföranden Bertil Myhrberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".