Hyresvärdarna allt hårdare

Bostadsföretagen hjälper sällan till numera när det gäller människor som riskerar att bli vräkta, det menar Gerd Ström som är verkamhetschef på Individ- och Familjeomsorgen,IFO, i Borås
Under det senaste året så har kraven skärpts från bostadsföretagen när det gäller människor som riskerar att bli vräkta. IFO får istället gå in mycket oftare och hjälpa till och till detta finns det i dag inga resurser. Bostadsvärdarna vill i dagens läge inte hjälpa hyresgäster som är i nöd med avbetalningsplaner och det är i princip omöjligt att få en lägenhet hos tex AB Bostäder i Borås om du har en anmärkning hos Kronofogden, även om du har ett fast jobb. - Vi blir inmotade i ett hörn på grund av detta, säger Gerd Ström till Radio Sjuhärad, och hon anser att situationen just nu är väldigt tungrodd. - Om nu inte hyresvärdarna inte skall ha del av ansvaret borde man kunna hitta en annan lösning. Det är inte rimligt att allt ansvar skall ligga på IFO, avslutar Gerd Ström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".