Osäkerhet med chefskap i kommundelar

Det råder osäkerhet på chefsposterna i sju av Borås tio kommundelar. I några fall har man löst problemen med tillfälliga lösningar. Men det pågår också ett rekyteringsarbete. Just nu kämpar åtta personer om tre chefsstolar.
Det är bara i Göta, Norrby och Sandhult kommundelar som det inte råder någon diskussion om chefens framtid. På Trandared har AnnGret Sparf har varit chef i tolv år. Hon skulle ha slutat vid årsskiftet och hennes förordnade förlängdes bara med ett och ett halvt år. I Brämhults kommundel slutade Birgitta Olofsson vid årsskiftet och där väntar man på den blivande chefen Lars Hulth, som tillträder om en månad. I Fristad och Viskafors har cheferna sökt nya jobb. De fick det inte, men viljan att lämna kommundelarna tycks ju finnas. I Dalsjöfors slutade chefen i höstas. I Sjöbo slutade han i förra veckan och i Centrum har Sven-Åke Johansson tre månader kvar. 26 personer sökte de tre jobben. 18 har redan gallrats bort. Åtta sökande, fyra män och fyra kvinnor, återstår. Sju av dem är i 50-årsåldern, den åttonde runt 40. De flesta arbetar redan i kommunal verksamhet. Det är chefer inom landsting, äldreomsorg, utbildning och socialtjänst. Bara en kommer utifrån, han är hög militär, överstelöjtnant. Det mest kända namnet är fältassistenternas chef i Borås, Wolf Zughaft, som alltså hoppas på att bli kommundelschef i antingen Centrums, Sjöbo eller Dalsjöfors kommundel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".