Foto: Scanpix

Jakt nära bebyggelse

Det omdiskuterade området som Kungsforsdirektören fick arrendera i Mark för att jaga på, ligger några hundra meter från Vävarevallen i Skene och alldeles invid ett bostadsområde.

Men det är inte det enda tätortsnära området som kommunen tillåter jakt på i Mark. Både på golfbanan i Kinna och kulturreservaret vid Ramsholmen tillåter kommunen jakt.

Jan Christer Hult som sedan maj är anställd som exploaterimnsgingenjör med ansvar för jaktarrenden, ska nu se över kommunens jaktarrenden.

Efter att Radio Sjuhärad gått igenom kommunens alla jaktarrenden, ca 30 stycken så visar det sig att flera ligger mycket nära bebyggelse. I flera kommuner har man numera slopat jakten i dom tätortsnära områdena, bland annat med hänsyn till det rörliga friluftslivet och det vilt som finns anses ha stort värde för naturupplevelsen. Enbart skyddsjakt av utvalda jägare tillåts.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".