Konflikt mellan Ulricehamnspolitiker

Dom två ledande politikerna i Ulricehamn, centerpartisten Bengt Johansson och socialdemokraten Kjell Andersson drar inte jämt. Nu har dom varit på konferens för att lära sig umgås och samarbeta.
Mellan Bengt Johansson och Kjell Andersson finns en djupare konflikt än vad som är politiskt motiverat. Det uppger flera personer som Radio Sjuhärad pratat med. Dom två har tjänsterum i närheten av varandra i stadshuset, men dom vill helst inte prata med varandra och undviker informella kontakter. När dom pratar beskrivs tonen som raljant och till och med otrevlig. Sammantaget riskerar konflikten att skada beslutsprocessen i kommunen och kommunens anseende. Kjell Andersson säger att han inte har nåt personligt emot Bengt Johansson utan det gäller den politik dom borgerliga företräder. Men han medger att det är svårt att diskutera sakfrågor med Bengt Johansson. Ledande politiker och tjänstemän i Ulricehamn träffades på ett tvådagarsmöte för ett par veckor sen, bland annat för att diskutera majoritetens relation till minoriten. Där togs även konflikten mellan Bengt Johansson och Kjell Andersson upp. Konferensen hölls på Åsundsholms herrgård och notan gick på 35.000 kronor. Många inblandade hoppas att det leder till en förbättring i relationerna. Bengt Johansson säger till Radio Sjuhärad att han jobbar på att det skall bli så.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".