Rådhusrestaurangen skall öppnas igen

Mycket talar nu för att Rådhusrestaurangen i Borås kommer att öppna igen. Flera intresserade krögare har hört av sig och kommunen planerar en annonskampanj för att hitta en ny hyresgäst. Före sommaren skall allt vara klart.
Det var ett år sen som Borås kommun sa upp kontraktet med krögarna som drev Rådhusrestaurangen. I över ett år har lokalerna stått tomma. Men Borås kommun har stora förhoppningar att man ska kunna hitta en ny hyresgäst som ska kunna öppna en krog innan sommarn och dom populära artistuppträdandena på Stora torget. Just nu tittar man över hur man ska kunna formulera villkoren för en ny krog. Från Borås stad vill man sätta punkt för skandalerna kring Rådhusresaurangen och vill hitta en seriös krögare. Flera intresserade har redan hört av sig och kommunen planerar också att göra en annonskampanj för att få kontakt med fler krögare. I god tid innan sommaren vill man att allt ska vara klart. Det finns också planer på att ställa scenen för sommartorsdagarna i andra ändan av torget. Det skulle ge en ny krögare tillgång till uteserveringen utan att ha en scen i vägen för serveringen. Det skulle också göra att Rådhuset, som är ett av Borås mest kända byggnader, inte hamnar i skymundan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".