Stor bostadsbrist i Mark

Det råder stor bostadsbrist i Mark och antalet tomma lägenheter kommun är rekordlågt. Det visar statistik från Marks Bostads AB. Just nu finns det mindre än 25 lägenheter i hela kommunen som är tomma och inflyttningsklara.
Den senaste statistiken från bostadsbolaget visar, att det under dom senaste tio åren inte funnits så få tomma lägenheter i Marks kommun som just nu. Enligt statistiken finns det 48 tomma lägenheter, men då är minst 25 av dem lägenheter som byggs om eller lägenheter för evakuering. Mindre än 25 lägenhgeter finns för inflyttning. I flera kommundelar finns det inte en enda lägenhet ledig. Flest tomma lägenheter fanns det under 1998, då det vissa månader var över 200 tomma lägenheter. Någon nybyggnation av lägenheter planeras inte heller. Bostadsbolagets styrelse ville i slutet av förra året få fram en kalkyl på vad en nybyggnation i Kinna skulle kosta. Men den kalkylen har blivit försenad och kommer fram tidigast i mars.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".