Klart för sopförbränning i Borås

Nu är det klart för sopförbränning i stor skala i Borås. I går kväll skrev Borås Energi avtal om köp av två pannor till Ryaverket .
Avtalet gäller en totalentreprenad och byggnadstiden kommer upp till 150 personer jobba på bygget. Byggnationen av den nya anläggningen beräknas vara klar vid årsskiftet 2004/2005. Den första pannan skall vara klar för intrimning hösten 2004. Den nya anläggningen kommer att byggas vid den tidigare avfallsanläggningen. Byggnaden har rensats under hösten och byggstarten kan ske omedelbart. Idag använder Borås Energi biobränselen och fossila bränslen och eldningen av sopor kommer att innebära att mängden biobränslen kommer att minska. Sopavfallet som skall brännas kommer att beredas på kommunens avfallsanläggning Sobacken. Mer detaljer om den nya förbränningsanläggningen kommer att presenteras på en presskonferens idag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".