Allt fler vill bo i Borås

Borås är ångloket när det gäller befolkningsutvecklingen i Sjuhäradbygden. En befolkningsökning på 800 personer noterades under förra året.
Mark är den kommun som ökar näst mest men hamnar ändå långt efter Borås, med 61 personer fler. Borås stad ångar på. Över 800 fler blev det förra året enligt Statistiska Centralbyrån. Men det beror helt och hållet på att det flyttade in fler än som flyttade ut. För det föds betydligt färre i Borås än som dör, nästan hundra personer. Alla kommuner i Sjuhäradsbygden har ett födelseunderskott utom Vårgårda som går jämnt upp. Mark är den kommun som ökar näst mest. 61 personer fler blev man i Marks kommun och som nu har över 33000 invånare. Störst är befolkningsminskningen i Bollebygd. Lika mycket som Mark ökar minskar Bollebygd. Sjuhärads minsta kommun har blivit ännu mindre och har nu 7800 invånare. Ulricehamn hör också till de kommuner som ökar sin befolkning, förra året med 42 personer. I hela Västra Götaland ökar befolkningen med dryga sju tusen personer där Göteborg står för halva ökningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".