Mästerligt förvärv till UOK

Ulricehamns orienteringsklubb har gjort ett mästerligt nyförvärv, nämligen schweiziskan Martina Fritschy som svarade för en stark insats när Schweiz stafettlag tog guld vid Junior VM, själv tog Fritschy brons i kortdistans vid samma VM.
20-åriga Martina Fritschy kommer att börja tävla med Ulricehamn OK i år, premiär blir det i Tiomila för damerna som går sista helgen i april och sedan blir det SM i höst. Nästa år planerar Martina Fritschy att flytta till Sverige för att förbereda sig för VM som kommer att gå i Västerås. Enligt Henrik Erickson, elitledare i UOK, är det fler utländska orienterare som kommer att göra likadant, det ligger alltså mycket strategi bakom beslutet. Men det är inte bara till Fritschys fördel, Ulricehamns Jenny Johansson får samtidigt hjälp av Fritschy att förbereda sig inför VM i Schweiz i år. Henrik Erickson tror att förvärvet kommer att vara mycket gynnsamt för UOK och klubben kan nu sätta målen högre än tidigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".