KINNA

Kasthall går bättre än någonsin

Förra året var det hittills bästa för Kastahall, mattfabriken i Kinna med över hundra år på nacken. I dag är det 120 anställda på företaget men siktet är instält på 150 inom något år.

Inom kort öppnar också Kasthall ett showroom i New York på New York Design center nära Time Square.

- Det kommer ytterligare att förstärka våra möjligheter på den amerikanska marknaden, säger en nöjd Bengt Hallberg, ekonomichef.

För ett par år sedan gjorde företaget stora investeringar och därför är investeringsbehovet i stort sett tillgodosett. Företaget kommer dock att öka produktionen men hur mycket är dock skrivet i stjärnorna. Men Bengt Hallberg räknar att företaget inom några år har minst 150 anställda järmfört med dom 120 som finns i dag. Omsättningen kommer fortsätta att öka kraftigt hoppas Bengt Hallberg.

För tolv år sedan var företaget utträknat då, 1995 gick det i konkurs men sedan dess har det gått uppåt hela tiden och 2007 blev det bästa hittills. Därefter förvandlades som en Fågel Fenix till at flyga allt högre.

- Det var när vi förstod tt vi skulle öppna upp oss mot världen som förändringen kom. Världen behövde Kasthall och Kasthall behövde världen. Den svenska marknaden var för liten, säger Bengt Hallberg.

Att flytta från produktionen från Kinna utomlands finns det inga planer på. Istället öppnar man nya kanaler utomlands, närmast ett showroom, en utstälningshall, i New Yorks mer fashionabla kvarter och därmed hoppas företaget ytterligare öka marknaden i USA.

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se