Borås

Stoppad idrottsklass gav ung ilska

Inför höstterminen 2007 satsade Erikslundsskolan i Borås på en särskild idrottsklass, och 12 elever började i klassen. Men efter bara några månader lade de borgerliga politikerna i Sjöbo kommundelsnämnd ner idrottsklassen.

Både föräldrar och barn reagerar starkt på att politikerna plötsligt, mitt under pågående läsår, lägger ner en verksamhet som just har startat.

I början av 2007 antog Sjöbo kommundelsnämnd en budget där det ingick att starta en idrottsklass. Elever bjöds in att söka sig till klassen - men intresset blev mindre än man hade hoppats.

Planeringen tog dock inte stopp för det, utan klassen drog igång i augusti - ledarutbildning, extra idrott och en massa annat skulle det bli för det 12 eleverna.

Men i november kom hugget. Den moderatledda majoriteten i kommundelsnämnden lade ner idrottsklassen. Vid årsskiftet var det slut.

Kommundelsnämndens ordförande moderaten Christina Brandt skyller det inträffade på skolans tjänstemän, som aldrig borde ha dragit igång idrottsklassen med så få elever.

Hon säger också att politikerna aldrig har fattat beslut om att starta just en idrottsklass. Elevernas möjlighet att ha extra idrott ska finnas kvar, som idrottsprofil, säger hon. Men de elever vi har pratat med i dag säger att de inte har fått löften från skolan uppfyllda på den punkten.