Bråkande socialdemokrater i Ulricehamn

Vid ett extra årsmöte har socialdemokraterna i Ulricehman beslutat att avsätta nästan hela sin valberedning. Istället har en av de ledande socialdemokraterna placerats som ordförande i den nya valberedningen.
Berit Frändås som är den ledander socialdemokraten får kritik för att hon accepterat posten som ordförande i valberedningen.Berit Fränsås är ledande socialdemokratisk politiker både inom kommunalpolitiken och regionpolitiken. Hon är vice ordförande i arbetsrkommunen. På ett extra årsmöte i måndags fick nästan hela den tidigare valberedningen lämna sina poster. Berit Frändås, som är vice ordförande för Ulricehamns arbetarekommun, valdes till ordförande för valberedningen. Den gamla valberedningen skulle ha suttit kvar fram till det ordinarie årsmötet om en månad, men nu blir det en nytillsatt valberedning med Frändås i spetsen som ska ta fram namn till förtroendeposterna inom partiet. Flera socialdemokrater är kritiska till agerandet. En av dem, Hans Wilck, säger till Sveriges Radio Sjuhärad att Berit Frändås borde tackat nej till ordförandeposten i valberedningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".