Foto:Scanpix
mark

BMW utmanar däckfirma i Mark

En däckfirma i Mark har fått den tyska biljätten BMW efter sig - firman anklagas för att ha sålt piratfälgar med otillåtna BMW-märken på.
Om BMW vinner den här tvisten riskerar firman i Mark att få betala skadestånd.

Däckfirman i Mark säger sig ha köpt fälgarna i god tro, och att man gav sig omedelbart när man fick reda på BMW:s synpunkter.

Det kan tyckas lite som när Goliat ger sig på David. Den mycket stora näringsidkaren mot den mycket lilla. Men BMW ser uppenbarligen allvarligt på det här och har genom en advokat i Stockholm som leder kampen mot däckfirman i Mark.

Billigare och sämre
Advokaten skriver att bilföretagets anseende har skadats, eftersom ”konsumenterna fått en vara med sämre kvalitet än orginaldelarna”. Priset har också varit lägre än för originaldelar.

Enligt advokaten har däckfirman blivit varnad skriftligt ett par gånger men ändå fortsatt sälja fälgarna - inte förrän efter ett telefonsamtal förra året blev det stopp.

BMW vill ha ett förbud för däckfirman att använda biljättens märken och också 144.000 kronor som plåster på såren.

Kennet Öhlund
kennet.ohlund@sr.se
tel 033-177573

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista