Foto: Janerik Henriksson, Scanpix
Borås

Babyboom i Borås

Det råder babyboom i Sverige och Borås igen. Många barn har fötts eller flyttat in och nu ska många av dem in på dagis.

Hässleholmen är en av de stadsdelar där trycket är som störst på dagisplatser och som SR Sjuhärad tidigare berättat vill Brämhults kommundel bygga tre nya daghem.

Behovet av nya förskolor är också stort i Fristad och på Norrby. På Norrby behöver man den närmaste tiden placera ett hundratal barn, i Fristad ett 60-tal och i Brämhult ett 80-tal. På Göta ska ett 40-tal plceras under våren och så vidare.

Sandhult behöver placera ett 15-tal barn, Centrum cirka 15 stycken, Trandared cirka tio och Sjöba runt 15 barn. Siffror saknas från Viskafors och Dalsjöfors.

Alla kommundelar, som SR Sjuhärad varit i kontakt med, har planer för detta och kan hålla Borås dagisregel, att alla som vill ska ha dagisplats inom fyra månader.

2006 föddes det eller flyttade 1143 barn mellan 0-1 år in. 2007 var samma siffra 1161, varav 371 kom efter den 25 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".