83-åring avsläppt mitt på riksväg 40

En busschaufför släppte av en 83-årig kvinna på riksväg 40, en bra bit utanför Ulricehamn. Kvinnan, som hade läst tidtabellen, trodde hon att bussen skulle stanna på stationen i Ulricehamn. Men det gör den inte längre enligt chauffören.
83-åriga Solveig Bjälhammar löste bussbiljett från Göteborg till Ulricehamn för att hälsa på sin son. Efter att ha läst tidtabellen trodde hon att bussen skulle stanna på stationen i Ulricehamn. Men det gjorde den inte längre enligt chauffören. Solveig fick i stället fick hon hoppa av på en öde hållplats på riksväg 40 en bra bit utanför Ulricehamn. Enligt busschauffören skulle Solveig ha förstått att hon skulle ha stigit av vid Brunnsnäs utmed riksväg 40. Men eftersom hon trodde att bussen skulle åka in till i Ulricehamn, som den brukar göra, reagerade hon inte förrän hon hade kommit alldeles för långt. Hon fick hoppa av ute i skogen istället, men det skulle, enligt chauffören, komma en annan buss som hon kunde åka med tillbaka. Den tog lång tid innan bussen kom men till slut kunde Solveig ta sig till Ulricheman. Under tiden hade sonen Tommy stått och väntat på på stationen och blivit orolig och börjar ringa och efterlysa sin mamma.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".