Fler besparingar på Trandared

Det räcker inte med nedskärningar för Mariedals fritidsgård när Trandareds kommundel i Borås ska spara. Ytterligare tio miljoner ska skäras bort i skol- och omsorgsverksamheten.
En halvtidstjänst som bibliotekarie, tre dagbarnvårdare och två fritidsledare, med mera, kan försvinna när Trandareds kommundel ska spara. Dryga tio miljoner är det tänkt att Trandared ska spara under året. Enligt ett budgetförslag från kommundelens tjänstemän kan det innebära att såväl äldreomsorgen som utbildning och kulturverksamheten kommere att drabbas av nedskärningar. Enligt förslaget hoppas man kunna spara in nästan två miljoner på Hulta sjukhem genom att minska nattpersonalen och installera ett nytt larm. Sedan tidigare är det kännt att 300.000 kronor ska sparas på Mariedals fritidsgård. Nu står det också klart att Hulta fritidsgård drabbas när två heltidstjänster hotar försvinna. Det kan få till följd att vissa personalledda verksamheter måste läggas ned. En rad neddragningar inom skolverksamheten finns även med på listan. Budgetförslaget tas upp på kommundelsnämndens möte på tisdag i nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".