Osäkert om fotbollsplan

Frågan om var IFK Örbys fotbollsplan ska ligga i framtiden är fortfarande olöst. Men i dag ska fritidsnämnden i Marks försöka ta ställning till de många olika alternativ som finns.
I dag så sammanträder fritidsnämnden i Mark och då kommer en av de mest svårlösta frågorna upp på bordet, nämligen framtiden för IFK Örbys fotbollsplan. Anledningen är att det ligger en vattentäkt ett stenkast från planen som gör att länsstyrelsen har beslutat att planen inte får gödslas från och med nästa år. Utan gödsling kommer planen sakta att dö. I dag ska politikerna ta ställning till de alternativ som finns. Inget är riktigt bra men många är acceptabla. Antingen blir det en ny plan vid Skutesjön eller en ny vid Hallgården. Det kan också bli tal om att stanna kvar vid den gamla idrottsplatsen genom att hitta ett konstgräs, som tillsammans med tätning i marken med gummiduk, kan göra att man kan behålla planen. Samtidigt som politikerna nu måste bestämma sig så visar det sig att Sätila fotbllsplan också riskerar att få gödslingsförbud på grund av närheten till byns vattentäkt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".