Borås

Ny polisutbildning i Borås nästa vår

En unik polisutbildning ska starta i Borås nästa vår. Enligt Högskolans rektor Lena Nordholm ökar utbildningen Borås möjlighet att på sikt få en polishögskola.

Den nya utbildningen har bland annat tillkommit för att förbättra rekryteringen av invandrare och andra grupper som i dag är underrepresenterade. 

Utbildningen som väntas hamna i Borås är en distansutbildning med koppling till den reguljära polisutbildningen i Stockholm.

Polishögskolan har, liksom många utbildningar, i många år haft i uppgift att rekrytera studenter med skiftande etnisk bakgrund.

Ingemar Johansson säger att polisen sedan länge haft ett väl utvecklat samrbete med Högskolan i Borås och att skolan varit duktig på att rekrytera personer med annan etnisk bakgrund än den svenska.

Ingemar Johan medger också att polisen hittills inte lyckats med en sådan rekrytering men att man hittills sökt polisaspiranter med konventionella metoder.

Den nya utbildningen är en distansutbildning vilket medger att också personer som har svårt att vara hemifrån i två år, som Polishögskolan tar, kan få möjlighet att söka sig till utbildningen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".