Sjuksköterskor specialistutbildas i Borås

Vårdhögskolan i Borås skall nu specialistutbilda 30 sjuksköterskor. Men sköterskorna skall inte förstärka sjukvården i Sjuhärad utan skall jobba på Sahlgrenska i Göteborg.
Bakgrunden är att Sahlgrenska Universitetssjukhuset, SU, inte längre har några pengar för att vidareutbilda sjuksköterskor och därför har mant vänt sig till Vårdhögskolan i Borås. I Göteborg finns det sedan länge ett enormt behov av specialistutbildade sjuksköterskor. Hela tiden tvingas man ställa in operationer för att det saknas personal. Därför har Lars Sahlman, verksamhetschefen för Operation på SU, tagit saken i egna händer och tagit intiativt för att starta utbildningen. Utbildningen skall ge 20 nya intensivvårdssjuksköterskor och 10 operationssköterskor till SU. Carolina Ahl, prefekt på Vårdhögskolan i Borås, hoppas på att den nya specialistutbildningen för sjuksköterskor skall komma igång i augusti.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".