Våldtäktsförsök i Borås

En 18-årig kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök i centrala Borås under natten till lördag. Kvinnan var på väg hem från ett krogbesök när hon överfölls av två män och drogs ned på marken.

Klockan var kvart över ett i natt och kvinnan var på väg hem från ett krogbesök när plötsligt två män drar in henne på gården vid det så kallade Vargenhuset på Kungsgatan i Borås. Där försöker en av männen våldta kvinnan medan den andra håller vakt. Våldtäktsförsöket avbryts när en taxi plötsligt kör in på parkeringen och gärningsmännen skräms iväg. Kvinnan tar sig på egen hand hem till sin bror som hjälper henne att larma polisen. Ännu har inga misstänkta gärningsmän kunnat gripas enligt inre befäl på Boråspolisen Lennart Stenquist, men kvinnan har kunnat lämna ett bra signalement. Nu hoppas polisen kunna komma i kontakt med den taxichaufför som körde in på gården och skrämde iväg gärningsmännen.

Antalet våldtäkter och försök till våldtäkt ökade förra året i Boråsområdet från 53 året innan till 70 under 2007. Av dessa skedde 20 utomhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".