Borås

Textilt centrum i Borås

Simonsland, det planerade textila centrat i de gamla Konstsilkekvarteren i Borås, kan bli platsen för både Textilhögskolan och Textilmuseet.

Planerna på ett textilt centrum i Simonsland startades i höstas av Kjell Berggren och fastighetsbolaget Konico. Det ska bli en handelsplats, designcentrum och modecenter. Totalt finns det 60 000 kvadratmeter i kvarteren och just nu detaljplaneras området vilket väntas vara klart till sommaren. 

På högskolan utreds just nu om Textilhögskolan ska bli en av aktörerna i området. Lennart Malmerfors, fastighetsansvarig säger att man just nu kartlägger Textilhögskolans lokaler. Skulle Textilhögskolan flytta till Simonsland så vill Textilmuséet vara med i disksussionerna. Elisabeth Lundgren, kulturchef säger att muséet gärna vill vara med eftersom det skulle skapa möjlighet till ett mer dynamiskt museum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".