Åhaga med gasmack. Fotomontage: Stadsbyggnadskontoret, Borås stad. Röd markering av Radio Sjuhärad
Borås

Ordkrig om macken vid Åhaga

Åhagastiftelsen i Borås hotar att stoppa den nya gastankstationen som kommunen vill bygga utanför Åhaga. Det kunde Radio Sjuhärad berätta redan igår.

Det här har fått politikerna i Borås samtliga partier att reagera.

Åhagastiftelsen fick köpa fastigheten för 15 miljoner kronor av kommunen med hjälp av ett kommunalt ränte- och amorteringsfritt lån. Därefter har de varje år fått en miljon i bidrag från kommunen, i början även från regionen.

Stiftelsen har haft inflytande på planerna kring ICA’s stormarknad intill och starkt bidragit till att arbetet med gastanken dragit ut på tiden.

Kommunalråden i Borås lovordade vid kommunstyrelsemötet igår företaget Fordonsgas, som vill bygga biogaspumpen, för deras eftergifter och flexibilitet.

Åhagastiftelsen har inte gett med sig utan anser fortfarande att den två och en halv meter höga pumpen skymmer Åhagaentrén 80 meter bort. Men om Åhaga överklagar planen har inte Fordonsgas råd att bygga pumpen.

Både Ulf Olsson som är socialdemokratiskt kommunalråd och moderaternas Ulrik Nilsson tycker att det är synd att Åhagastiftelsen inte ser fördelarna med tankstället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".