Björn Johansson. Foto: Sofia Boo.
Borås

Köttbrist hotar hungriga lejon

Landets djurparker kan snart få slut på mat till sina rovdjur. Detta efter att det nya slakteriet Kronkött i Växjö som ska förse alla djurparker med kött inte kunnat starta i slutet av januari som det var tänkt.

Nu inväntar slakteriet ett godkännande från Växjö kommun för att starta igång sin verksamhet och när det blir vet man ännu inte säger avdelningschef på Borås djurpark Björn Johansson.

Tidigare köpte Borås djurpark in sitt kött till rovdjuren från ett slakteri i Kävlinge, men nu är det tänkt att alla djurparker ska köpa kött från nödslaktade djur och företaget Kronkött i Växjö.

Jordbruksverket har gett sitt godkännande, men det är alltså ett grönt ljus från Växjö kommuns miljö och hälsoskydd som drar ut på tiden.

Björn Johansson tror att Borås djurpark har kött så det räcker i ett par veckor till, men tar det slut innan slakteriet startar igång så får man se sig om efter dyrare alternativ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista