Mer gympa i Tranemoskolor

Det ska bli mer gymnastik och idrott på skolorna i Tranemo kommun. Nästa vecka väntas kommunfullmäktige klubba igenom ett förslag som ska ge mer gymnastik både i grundskolan och på gymnasiet.
Antalet gympatimmar på skolorna har blivit allt färre. Nedskärningarna för några år sen har gjort att barnen rör sej mindre och fler barn har nu blivit överviktiga och riskerar att drabbas av sjukdom på sikt. De flesta skolor har mindre än två timmar gympa i veckan och från många håll krävs nu en återgång till mer gymnastik för eleverna. I Tranemo har politikerna nappat på förslaget men hur mycket mer motion det blir eller hur det ska gå till sägs det ingeting om. Centerpolitikern Ann-Christin Simonsson från Dalstorp, som tagit intiativ till mer gymnastik och idrott i skolorna i Tranemo, är dock inte är orolig. Hon säger att hon kommer att följa upp det beslut som fullmäktige tar på måndag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".