Stora omflyttningar bland kommundelschefer

Det blir stora förändringar och omflyttningar när cheferna i Borås kommundelar ska tillsättas. Det visar den preliminära arbetslista som Radio Sjuhärad har tagit del av.
Tio namn finns på den arbetslista över blivande kommundelschefer som tagits fram. Några namn är nya men de flesta har haft samma jobb tidigare. Ny är Annika Andersson som chef i Viskafors, hon kommer närmast från äldreomsorgen. I Fristad, som haft ett turbulent år, tar Rita Johansson över efter Roland Axelsson som får ta sig an Göta istället. Och han är inte den ende som byter kommundel. Jan Darrel byter Viskafors mot Dalsjöfors och Gunnar Redström lämnar Göta för Sjöbo. En anledning till att man flyttar chefer mellan kommundelar kan vara att få en nystart i organisationen eller för att använda chefernas olika specialkompetenser till att stärka problemområden i kommundelen. Intressant är att de två kommundelar som haft mest problem, Fristad med historien med den 12-årige pojken och Viskafors med kraftiga besparingar, får två kvinnliga chefer som närmast kommer från äldreomsorgen. Påtänkt som chef för centrum är Svante Stomberg som återvänder till Borås efter några år i Göteborg. Det kändaste namnet bland de som sökte kommundelsjobben var fältassistenternas chef Wolf Zugart, men hans namn återfinns inte på listan. På onsdag blir det centrala förhandlingar och på måndag ska Kommunstyrelsen fatta beslut om vilka som får chefsposterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".