Fler vuxna i skolan

Regeringens extra pengar till skolan har gett nära 70 nya heltidstjänster i Sjuhärad och dessutom har kommunerna själva skapat ännu fler nya heltider. Det visar en genomgång som Skolverket gjort.
Förra läsåret satsade regeringen 1 miljard kronor för att öka personaltätheten i svenska skolor. Resultatet i Sjuhärad blev 69 nya heltidstjänster. Dessutom satsade kommunerna själva på över 100 nya heltider, jämfört med året innan. Allt enligt Skolverkets statistik. Flest nya tjänster blev det i grundskolan, men i Mark satsade man mycket på fritidshemmen, medan Vårgårda lade en tredjedel av resurserna på särskolan. Jämför man antalet lärare per elev, gjorde Bollebygd den största satsningen, medan Mark, Vårgårda och Tranemo satsade minst. I år ger regeringen till 2 miljarder kronor till de kommuner som fortsätter satsa på skolpersonalen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".