Inga pengar från Mark till Kårhuset

Det blir inga pengar till Kårhuset i Borås från Marks kommun. Försöket från Marks kommun att överklaga ärendet till regeringsrätten misslyckades.
Studentkåren har ekonomiska problem med ett för stort kårhus och problemen har inte blivit mindre av att pengarna från Marks kommun inte har kommit fram. Flera Sjuhäradskommuner har skänkt pengar till studentkåren men i Mark överklagades beslutet. Detta med motiveringen att Marks kommuninvånare har föga nytta av ett kårhus i Borås. Efter överklagan upphävde kammarrätten kommunens beslut att ge 600 000 kronor under tre år. Kommunen överklagade till högsta instans, regeringsrätten. Men regeringsrätten tar inte upp ärendet och därmed står kammarättens dom fast. Studentkåren vill nu träffa representanter för Marks kommun för att överlägga om pengarna kan betalas ut på något annat sätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".