Politiker riskerar åtal i bingohärvan

Boråspolitikern folkpartisten Sture Karlsson riskerar att åtalas i bingohärvan. Åklagare anser att han, som styrelsemedlem i konkursdrabbade Trivselbingo, skulle ingripit på grund av den bristfälliga bokföringen.
Sture Karlsson satt i styrelsen för konkursdrabbade bingoföretaget Trivselbingo, som drev verksamhet i Borås och Kinna för ideella föreningars räkning. Enligt den mycket bristfälliga bokföringen saknas flera miljoner kronor och Sture Karlsson riskerar åtal för bokföringsbrott. Sture Karlsson och övriga styrelsledamöter misstänks inte för att ha stoppat pengar i egen ficka, men enligt åklagaren satt styrelsen helt passiv trots att den insåg att bokföringen var felaktig. Sture Karlsson säger till Radio Sjuhärad att han lurades av uppgifter från bingoföretagets revisor. Enligt åklagaren är bokföringen bland det värsta han sett. Han räknar med att väcka åtal före sommaren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".