Tranemopolitiker sällsynta i tranemopolitiken

Tranemo centralort är dåligt representerad i kommunens olika politiska nämnder. Efter valet har småorterna lyckats ännu bättre än tidigare att få in lokala politiker på höga poster.
Ett litet samhälle som nått särskilt långt är Månstad som har tre representanter i Bildningsnämnden mot bara EN från Tranemo. En av Månstadborna i nämnden är socialdemokraten Petra Vainionpää , politiker från Månstad. -Jag tycker det är bra att politiker från småorterna kommer fram. Det viktiga är at det är bra människor, då betyder det inte så mycket varifrpn dom är. Småorterna är klar överrepresentaerade i dom politiska nämnderna. I Omsorgsnämnden sitter politiker från Limmared, Grimsås, Ambjörnarp, Ljungsarp, Länghem och så Månstad som har två representanter - lika många som centralorten Tranemo har. I den andra stora nämnden - Bildningsnämnden - sitter bara en enda Tranemobo på dom 13 platserna. Månstad - har fått tre platser . Å det trots att där bara finns knappt 400 innvånare mot Tranemo som har nio gånger fler. Men Petra Vainionpää ser inga risker med att tätorten Tranemo fått stå tilbaka till förmån för småsamhällena. -Är politikerna bara engagerade så betyder det inget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".