Två kandiater vidare i biskopsvalet

Det blir en andra omgång i biskopsvalet i Göteborgs stift. Ingen av kandidaterna nådde de 50 procent som krävs för att valet skulle ha varit avgjort.
Enligt den preliminära röstsammanräkningen är det Anders Sjöberg och Carl Axel Aurelius som går vidare till en andra valomgång. Anders Sjöberg, missionsföreståndare på Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, är överlägset populäraste biskopskandidaten i Mark Bollebygds kontrakt, det visar resultatet i bilskopsvalets första omgång. Sjöberg fick 30 av 45 röster, betydligt fler än Ingemar Söderström, rektor vid pastoralinstitutet i Uppsala, som är näst populärast med nio röster. För att biskopsvalet i Göteborgs Stift ska avgöras efter första omgången krävs att en av kandidaterna får fler än 50 procent av rösterna i hela stiftet. Den nuvarande biskopen Lars Eckerdal ska gå i pension.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".