Närpolisen fungerar för dåligt

Närpolisens arbete fungerar inte på flera områden. Det anser de politiker som styr polisens arbete i landet, enligt en undersökning, beställd av polisförbundet. Västra Götaland är inget undantag.
Det är en dyster bild av närpolisens arbete som målas upp i undersökningen. Svarar gör politikerna i landets polisstyrelser. I Västra Götaland tycker över hälften av de tillfrågade politikerna att polisen inte når ett tillfredsställande reslutat, vare sig i det förebyggande arbetet med ungdomar eller i problemområden. Inte heller kampen mot narkotikan får godkänt. Föga överraskande håller politikerna med om att fler poliser skulle ge ökad trygghet. Samtidigt finns kritik. Fler poliser inte löser alla problem, anser flera politiker i landet. Istället måste polisen synas mer och samarbeta mer med andra organisationer. Fler minoritetsgrupper borde in i poliskåren och allmänhetens attityd mot polisen måste ändras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".