Ekonomisk kris för Beve Electronics

Telekomföretaget Beve Electronics i Borås har hamnat i ekonomiska svårigheter. Nu ansöker ledningen om en företagsrekonstruktion.
Beve Electronics snabba tillväxt med hög belåning i kombination med krisen inom telekombranschen har gjort att problemen blivit akuta. Varslen har duggat tätt på Beve Electronics de senaste åren och personalstyrkan har halverats sen 2001. Bara något år tidigare sökte företaget efter folk och antalet anställda var uppe i över 400. Men enligt företagsledningen är det den snabba tillväxten under slutet av 90 talet är det som lagt grunden till bolagets finansiella problem. Nu ansöker bolaget om en företagsrekonstruktion för att reda ut dom ekonomiska problemen. Det kan ses som en räddningsplanka för bolag som har ekonomiska problem men ändå bedöms ha möjlighet att bli lönsamma framöver. Rekontruktionen kan bla innebära att bolaget får anstånd med betalningarna. En företagsrekonstruktion är något som ledningen hoppas och tror ska rädda verksamheten. Enligt ledningen har bolaget ett bra orderläge och förutsättningarna för att få en nödvändig förstärkning av likviditeten är goda. Idag tar tingsrätten beslut om företaget ska beviljas företagsrekonstruktion eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".