Slutdiskussioner om avfallsbolag i Sjuhärad

Ett mycket långtgående samarbete för att ta hand om alla sopor i Sjuhärad i ett gemensamt bolag diskuteras nu av politikerna. I dag sätter sig kommunalråden i Sjuhärad för att reda ut de sista oklarheterna.
Det nya avfallsbolaget ska ägas av de åtta kommunerna i Sjuhäradsbygden och skall ta ansvar för en större delen av driften på Sobacken, men också ansvara för alla de avfallanläggningar som finns ute i kommunerna. Bolaget skall också ta hand om slammet från kommunernas avloppsreningsanläggningar och ta hand om farligt avfall. Idag skall man diskutera om varje kommun skall ansvara för insamlingen av sopor i den egna kommunen. En annan fråga gäller Borås kommuns dubbla roller. Om Borås kommun dels skall äga Borås Energi som ska förbränna sopor, dels vara delägare till det nu planerade avfallsbolaget som ska förhandla med och sälja sopor till Borås Energi.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".