Carl Brandberg och Fanny Furhammar, glada vinnare i Sjuhäradsfinalen av Vi i femman. Foto: Malin Björk
VI I FEMMAN

Rafflande Sjuhäradsfinal avgjord

Myråsskolan klass 5C i Borås vann över parallellklassen 5B i Sjuhäradsfinalen av Vi i femman på tisdagkvällen. Det var en jämn kamp som inte avgjordes förrän på sista utslagsfrågan.

Redan i halvtid var ställningen lika och sedan följdes de båda lagen från Myråsskolan åt och fick samma antal poäng i fråga efter fråga.

När alla de ordinarie frågorna var ställda stod det 17-17 och utslagsfrågorna fick plockas fram. Och det var först på den sista utslagsfrågan som tävlingen avgjordes. Den handlade om hur många barn som föddes i Sverige under babyboomsåret 2007. Rätt svar var 107 421 och närmast kom Myråsskolan klass 5C, med Fanny Furhammar och Carl Brandberg, som vann med 20-19. För klass 5B tävlade Vanna Hollender och Isac Arvidsson.

Myråsskolan 5C går nu vidare till en regionfinal i Göteborg torsdag 13 mars. Där möter de lag som vunnit finalen hos Sveriges Radio Väst, Sveriges Radio Halland och Sveriges Radio Göteborg. Det lag som vinner regionfinalen går vidare till den TV-sända delen av tävlingen.

                                                             Lovisa Vasell
                                                             033-177575
                                                             lovisa.vasell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".