Rånet i Knalleland insiderbrott

Miljonrånet mot en värdetransportbil i Knalleland i Borås i december misstänks vara ett insiderjobb. En väktare har nu häktats.
En Securitasväktare, en tidigare ostraffad 28-årig boråsare, som bands med tejp runt händer och fötter vid rånet, har häktats misstänkt för grov stöld. Chefsåklagare Urban Svenkvist säger till Borås Tidning att brottsmisstanken utgår från att rånet inte var äkta utan konstruerat. Åklagaren vill inget säga om 28-åringen erkänner eller förnekar eller om misstankar riktas även mot andra. Securitas informationschef Åke Andersson säger till Radio Sjuhärad att det inträffade är sorgligt och att en fällande dom för väktaren skulle vara tragiskt både för företaget, väktarens kamrater och hela yrkeskåren. Enligt Åke Andersson gör företaget vad man kan för att kontrollera de personer man anställer, men det händer någon gång varje år att anställda är inblandade i brottslig verksamhet. Det var den 16 december som värdetransportbilen från Securitas stannade vid Storknallens entré. En väktare gick in medan den andre körde till baksidan och parkerade. Väktaren som var kvar i bilen har uppgett att två maskerade och beväpnade rånare under hot tvingade honom att köra bilen till en idrottsplats vid Almenäs. I bilens valv blev väktaren bunden med tejp och rånarna försvann med pengasäckarna. Enligt polisens uppskattning kom förövarna över cirka tre miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".