Bilskollärare ber om dispens

Bilskolläraren i Sjuhärad, som nyligen fick fängelse för bland annat bokföringsbrott, har nu begärt dispens från näringsförbudet som han dömdes till i tingsrätten. Men det är inte för sin egen skull han vill fortsätta jobba som bilskollärare, det är så synd om eleverna som inte får sina körlektioner, menar han.
Bilskolläraren dömdes för två veckor sedan till fängelse i ett år för bokföringsbrott och grovt skattebrott, dessutom fick han näringsförbud, vilket gjorde att Vägverket inte längre godkänner honom som utbildningsledare. Men nu vill bilsskolläraren slippa sitt näringsförbud, och i mannens begäran till tingsrätten står det att "han inser att han gjort fel, och kan i och för sig förstå att han blivit ådömd näringsförbud", men: "Han vill dock påpeka att det inte i först hand är för sin egen skull han vill ha kvar anställningen som bilskollärare, det är för elevernas och trafikskolans skull då det blir dom som blir mest drabbade. Det är för deras skull som han orkat gå till jobbet varje dag istället för att sjukskriva sig, eftersom han mått väldigt dåligt under tiden från och med anhållandet". Ärendet tas upp i Tingsrätten i Borås på fredag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".