Förlust och kris för M7

Det blev storförlust för M7 när SM-slutspelet inleddes i går. I Boråshallen vann Sundsvall första åttondelsfinalen med 93-75. Och det kan var den sista ligamatchen som spelades i Boråshallen.
I matchen i går hamnade M7 tidigt i underläge och Sundvall gick i inledningen ifrån till 21-2. M7 kom sedan aldrig ikapp och laget måste alltså vända ett 18-poängsunderläge i returen i Sundsvall . Det kan också vara så att det var den sista ligamatchen som spelades i Boråshallen. På grund av M7´s dåliga ekonomi riskerar klubben att åka ur basketligan. Spelarna i M7 har inte fått någon lön under vårsäsongen. Flera klubbar, bland annat Helsingborg, vill ha plats i ligan. Och klubbar med ordnad ekonomi kan komma att ta M7´s plats. Enligt M7´s ordförande Christer Ericstam kommer dom närmaste veckorna kommer att bli avgörande för klubbens framtid i basketligan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".