Ingen dispens för fuskdömd bilskollärare?

Bilskolläraren i Sjuhärad, som nyligen dömdes till 1 års fängelse för ekobrott, har begärt dispens från näringsförbudet som ingick i domen i tingsrätten. Men det tänker åklagare Ove Jäverfelt inte gå med på. Att bilskolläraren vill fortsätta arbeta i sin gamla trafikskola för elevernas skull, som han har skrivit i sin ansökan, är inget godtagbart skäl, säger Ove Jäverfelt
Att bilskolläraren vill fortsätta arbeta i sin gamla trafikskola för elevernas skull, som han har skrivit i sin ansökan, är inget godtagbart skäl, säger Ove Jäverfelt. Bilskolläraren har via sin advokat begärt av tingsrätten att få dispens från näringsförbudet, som ingår i domen för bokföringsbrott och grovt skattebrott och bilskolan där han jobbar skriver i ett brev att dom behöver honom kvar, eftersom de är svårt att rekrytera en ersättare, och att detta går ut över eleverna som vill ha körkort. Trafikskolans chef lovar dessutom att den dömde bilskolläraren inte kommer att ha något att göra med företagets ekonomi, men åklagare Ove Jäverfelt ser inga lagliga skäl till dispens som det ser ut nu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".