Kommunens restauranger går med förlust

Borås kommuns restauranger inom äldreomsorgen går med stora förluster. Det visar en färsk undersökning som kommunens revisorer gjort. Av elva restauranger gick tio med förlust.
Revisorerna i Borås har kartlagt ekonomin vid de kommunala restaurangerna inom äldreomsorgen. Av de elva granskade restaurangerna går bara en med vinst. Totalt är förlusten åtta miljoner kronor. Allra sämst går det för Svärdfästet på Trandared som med en omsättning på 1,6 miljoner som gjorde en förlust på 1,8 miljoner. Svärdfästet har den lägsta omsättningen, sämsta resultatet och en orimlig hög livsmedelkostnad. Enligt revisorerna har restaurangen också bland de högsta personalkostnaderna. Revisorerna sätter också frågetecken för restaurangerna Fagerso, Spinnrocken och Trappen, men även Duvan finns det frågetecken kring. Två restaurnager får godkänt. Det är Skogslid och Sanderöd. Revisorerna vill nu att kommundelarna följer upp kartläggningen och gör en nogrannare analys för att reda ut alla frågetecken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".