Borås billigast -igen!

Så var det bevisat igen. Borås har fortfarande den billigaste maten i landet. Det visar en undersökning som tidningen Fri Köpenskap har gjort.
En korg med blandade matvaror var dyrast i Stockholm. Där kostade den 100 kronor mer än samma varor inhandlade i Borås, som var billigast. Det visar Fri Köpenskaps undersökning som omfattar Ica-butiker i tolv svenska städer. För stockholmaren slutade notan på 796 kronor, medan boråsaren bara behövde betala 694 kronor. Näst dyrast är maten i Falun, men både Malmö och Göteborg hamnar bland de billigare matstäderna. Konsument- och jordbruksminister Ann-Christin Nykvist anser att maten i Sverige måste bli billigare och hon är bekymrad över ägarkoncentrationen på matmarknaden. - Fler aktörer på marknaden och bättre konkurrens ger oss förutsättningar att pressa priserna, säger hon. Ann-Christin Nykvist som är för EMU tror att en gemensam valuta skulle minska matpriserna. - Det blir lättare att handla över gränserna och det gör oss mer prismedvetna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".