Borås

Pensionärsmobiler på gång?

Det är inte klart, men Borås kommun öppnar nu för möjligheten att förse pensionärer med lätthanterliga mobiler vid teleavbrott.

Nyheterna har tidigare berättat om den otrygghet som telefonavbrott innebär för dom äldre i Borås. När telefonerna slutar fungera slås även trygghetslarmen ut.

Ett alternativ är så kallade pensionärsmobiler - mobiltelefoner med stora knappar som är lätta att använda.

Åke Jansson i byn Ön utanför Fristad har hjälpt sin svårt lungsjuke granne att skaffa en mobiltelefon, men han tycker inte att det ska vara upp till privatpersoner att ordna det.

Ingegerd Eriksson, planeringssekreterare på Borås kommun, öppnar nu för möjligheten att hemtjänsten ska kunna förse pensionärer som har trygghetslarm med mobiltelefoner som är lätta att använda.

– Jag tycker att det är en god idé. Man måste hitta de individuella lösningarna, och då kan naturligtvis en moviltelefon vara en av de lösningarna, säger Ingegerd Eriksson.

Hon säger dock inget om huruvida det verkligen blir så att kommunen går in och förser pensionärerna med mobiltelefoner i framtiden.

Läs mer här: 

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista