Mark

Ny bro över Viskan i Mark

Den nya bron över Viskan vid Viskavallen i Kinna har varit efterlängtad i över femtio år, men bron kan skapa problem för Kinna IF.

I dag slutar vägen tvärt vid ån vid Viskavallen, men genom en bro så blir det en helt annan typ av trafik på vägen.

Kommunen kommer bara att godkänna vägen som gång och cykelbro; inga motorfordon ska få gå där mer än gräsklippare och annat som Kinna IF behöver för att sköta fotbollsplanerna.
Dock slipper allmänheten en omväg på drygt en kilometer tack vare den nya bron vid Viskavallen i Kinna.

Men bron kan skapa problem för Kinna IF då vägen bara går tio meter bakom ena fotbollsmålet på Viskavallen. Vägen ger en utmärkt sikt över planen för de som vill se Kinnas hemmamatcher gratis.

Bo Pettersson är ordförande i teknik och servicenämnden i Mark och säger att Kinna IF själva får lösa problemet.

Alf Mölleryd, ordförande i Kinna IF, hoppas att det inte blir några problem med gratistittare, men skulle det ändå bli problem får man fundera då på vad man ska göra åt det.
Egentligen hälsar Mölleryd en allmän bro med tillfredsställelse eftersom fler kinnabor lättare kan ta sig till fotbollsarenan. Han tror även att den kommer att få stor betydelse för basketen i Kinnahallen.

Redan i dag står ett smärre antal människor på vägen och ser Kinnas hemmamatcher men de är inte så många att det är ett problem. En gångbro gör dock att många fler människor kommer att vistas på vägen. Bron kan inte heller stängas av för matcher.

– Det här är en allmän väg, en allmän plats så därför har allmänheten tillträde alltid och den kan alltså inte stängas för matcher. Man får lösa det på annat sätt, säger Bo Pettersson, ordförande i teknik och servicenämnden i Mark

Pär Sandin
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista