Tvärredsaffären

Ks-ordförande kommenterar kritik

Kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn kommenterar nu kritiken mot honom från revisorerna gav som ett resultat av Tvärredsaffären.

Det var då den före detta förskolan i Tvärred såldes till en centerpolitiker och flera andra intressenter utestängdes från möjliget att köpa fastigheten som gjort att revisorerna ger kommunlelningen kritik.

- Som kommunstyrelsens ordförande så är jag ytterst ansvarig och får tåla kritik, säger Roland Karlsson är kommunstyrelseordförande i Ulricehamn.

- Kanske borde jag gått in kraftfullare i affären när jag ser allt i backspegeln, säger Roland Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn.  

Tvärredsffären har vållat stor politisk turbulens i Ulricehamn och den utförliga utredning som gjorts av det oberoende juristfirman Maqs har ifrågasatts till vissa delar. Där är det fastighestchefen som får den hårdaste kritiken. Fastighetschefen anlitade då några andra jurister för egna pengar som gjorde en avsevärd mindre undersökning som friade fastighestchefen från kritik. Den utredningen skickades fastighetschefen till kommunen som också fanns med i bedömningen av kritiken. Oppositionen har med den mindre utredningen som grund hävdat att det finns fakta som dolts av bland annat Roland Karlsson.

Roland Karlsson anser dock att den större utredningen som gjordes av Maqs advokatbyrå ger till stora delar sanningen bakom affären.

Komunstyrelsen har också redan agerat för att ändra handläggningen av fastighetsaffärer så att det inte sker en upprepning av Tvärredsaffären.

Roland Karlsson menar också att affären med dess brister använts av opposoitionen för att få politiska politiska fördelar.

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".