Mark och Ulricehamn

Mix Megapol sätter upp nya sändare

Den privata radiokanalen Mix Megapol bygger nu ut sina sändare med två nya sändare i Sjuhäradsbygden. Dels sätter man en sändare i den höga masten som finns i Skene Skog och dels en ny mast i Ulricehamn.

Genom att sätta upp två nya sändare räknar Mix Megapol att nå 35 procent fler lyssnare än vad man gör med den mast som nu finns vid Häglared utanför borås.

SBS Radio AB, som äger radiokanalen, har sedan 2004 ändrat strategi. Tidigare sände man via Teracoms master. Teracom är Sveriges största medieoperatör som ägs av staten. De sköter all distribution av tv, radio och andra digitala medietjänster i landet.

De senaste fyra åren har SBS Radio AB byggt upp ett eget nät och är nu störst på marknaden efter jätten Teracom.

I dag når man egentligen bara Borås med sina sändningar med den sändare som finns i Häglaredsmasten strax öster om Borås. Men efter den utbyggnad som nu sker i Sjuhäradsbygden räknar Mattias Gustavsson på SBS Radio, som äger Mix Megapol, att man når 35 procent fler lyssnare genom de nya masterna.

I Mark hyr man in sig i Marks kommuns högmast som ligger vid avfallsstationen vid Skene Skog. Den byggdes för något år sedan för att Räddningstjänsten i Mark ska kunna ha kontakt med Borås räddningstjänst. För 40 000 kronor per år så får man en plats i den ca hundra meter höga masten. Även i Ulricehamn placerar man en sändare.

I hela Sverige har man de senaste tre åren placerat sändare i ett stort antal master.

SBS Radio är delägt av bland annat Bonnierkoncernen och ingår i ett mediebolag som äger bland annat TV-kanalerna Canal+, Kanal 5 och Kanal 9.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".