äldrestölder

Fängelsestraff för stölder mot äldre

Det blir flera års fängelse för två av de åtalade i den liga som i december och januari utförde en mängd stölder hemma hos äldre personer runt om i södra Sverige, bland annat i Borås och Skene.

Genom att uppge att de kom från kommunen lurade sig kvinnorna i ligan in hos äldre personer för att sedan stjäla bland annat smycken och kontanter.

Åtalet mot ligan omfattade ett 20-tal stölder på olika orter runt om i Syd- och Västsverige. Polisen kunde gripa ligan i Borås, efter att en privatperson fattat misstankar och tipsade polisen.

Tre kvinnor stod åtalade och tingsrätten dömde idag två av dom - en fick fyra års fängelse, den andra skyddstillsyn och tre månaders fängelse. Den tredje kvinnan ska först genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan rätten tar ställning till hennes skuld.

Den man som åtalats och som bland annat agerat chaufför döms till fyra års fängelse.

De tre dömda ska också betala totalt drygt 150 000 kronor i skadestånd till de drabbade och mannen, som inte är svensk medborgare, utvisas också ur landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".