Maj Steen kritiseras för sina seanser. Foto: Borås stad.
Borås

Wahllöf: "Det är bedrägeri"

Kommunfullmäktiges ordförande i Borås smygfilmades när hon agerade som medium i en seans.

Maj Steen kritiseras nu för att syssla med humbug, och att hennes seanser inte är förenliga med hennes politiska uppdrag.
Steen själv ser inga problem med sitt extrajobb.

Moderaten Maj Steen, kommunfullmäktiges ordförande i Borås, fick hård kritik i TV3 programmat Insider på torsdagskvällen.

TV 3 hade smygfilmat Maj Steen när hon som medium höll en seans, och ansåg sig få kontakt med avlidna slätingar till de som deltog i seansen

Runt 40 deltagare betalade 100 kronor per person för att delta i mötet.

– Omoraliskt att utnyttja folk på det sättet, säger Sven-Ove Hansson, professor i filosofi på KTH i Stockholm. Han avfärdar Maj Steens verksamhet som humbug, och tycker inte att en folkvald ska syssla med sådana saker.

Även boråspolitikern Björn Wahllöf medverkade i programmet. Han är mycket kritisk till att en av kommunens högsta politiker håller på med seanser.

– Jag ser det som att det är humbug, att det är suspekt. Hon ska inte syssla med sådant - absolut inte. Jag ser det som bedrägeri, säger Wahllöf.

Maj Steen själv ville inte ge någon kommentar i TV programmet i går - såvida hon inte fick betalt.

– Jag gör ingenting gratis, sa Maj Steen till reportern.

Till Sveriges Radio Sjuhärad svarar Maj Steen att hon står för sin spiritism och hänvisar till att Sverige har religionsfrihet.

Hon ser heller inget problem med att hon tar betalt för sina seanser, eller att verksamheten kan ge minskat förtroende för henne som topp-politiker i Borås.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se

Nicklas Malmberg
nicklas.malmberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".